2013. február 7., csütörtök

Tabbouleh ( تبولة )


Nem tudom mennyire autentikus a recept, mindenesetre szerintem finom. 
Hozzávalók:
2-3 evőkanál bulgur
2 csokor petrezselyem
3-4 közepes méretű paradicsom
kb. másfél citrom leve (attól függ mennyire leveses)
2-3 szál újhagyma vékonyra szeletelve
kevés mentalevél felaprítva (ízlés szerint)
2-3 evőkanál olíva olaj
bors
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a bulgurt. Aprítsuk fel a petrezselymet és azt is adjuk hozzá, majd locsoljuk meg a citromlével. Ezután mehet bele a paradicsom felkockázva, illetve az újhagyma, majd a fűszerek és az olíva olaj. Az egészet jól összekeverjük és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése