2013. június 13., csütörtök

Lazac spárgával és sáfrányos mártással


Egy újabb szuper könnyű, mutatós lazacos recept.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 szelet lazac (kb. 250 gramm)
kb. 250 gramm spárga
1 dl tejszín
2 csipet sáfrány
bors
bazsalikom
olívaolaj
Elkészítés:
Kezdetnek a sáfrányt áztassuk be egy kevés vízbe. Nem kell belőle sok, mivel meglehetősen erős aromája van. A lazacot sózzuk, borsozzuk majd szórjuk meg egy kevés bazsalikommal és dörzsöljük be egy kicsi olajjal. 160 fokos sütőben süssük 10-15 percig. A spárgának tegyünk fel sós vizet forrni, közben tördeljük le a száraz végeit. Forró vízben blansírozzuk néhány percig. Ezután szűrjük le, de a főzővízből tegyünk félre egy fél csészényit. Már csak a mártás van hátra, ami nagyon gyorsan elkészül. A tejszínt forraljuk össze a beáztatott sáfránnyal és adjuk hozzá egy kevéske sót és borsot is. Ha túl sűrű lenne lazítsuk fel egy kevéssel a főzővízből. Most már csak a tálalás van hátra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése