Az
egyik kedvenc tésztaételem a repertoáromból.
Hozzávalók: (2 személyre)
250
gramm spaghetti
kb.
300 gramm kagylóhús
3
gerezd fokhagyma
10-15
szem koktélparadicsom félbevágva
1
kisebb csokor petrezselyem felaprítva
kb.
0,5 deciliter fehérbor
olívaolaj
só
bors
cayenne
bors
Elkészítés:
A
tésztának tegyünk fel egy nagy lábosba sós vizet forrni. A lobogó vízbe tegyük
bele a spaghettit és főzzük al dentére. Közben a fokhagymát pucoljuk meg és
vágjuk apróra, majd az olajban óvatosan pároljuk meg, figyelve hogy túlzottan
meg ne barnuljon. Adjuk hozzá a kagylóhúst is (ha fagyasztottat használunk nem
szükséges előtte kiolvasztani), aztán pár perc múlva öntsünk hozzá egy kevés
fehérbort illetve fűszerezzük is. Főzzük a kagylókat puhára, utána adjuk hozzá
a paradicsomot is és főzzük még 1-2 percig, de ügyeljünk hogy a paradicsomok
egyben maradjanak. Én jelenleg sárga és koktélparadicsomot vegyesen használtam,
de egy fajtából is finom lesz. Végül zárjuk le a mártás alatt a gázt, keverjük
össze a tésztával majd szórjuk meg a petrezselyemmel amiből néhány levelet
tegyünk félre a tálaláshoz. Ezzel el is készültünk, már csak a tálalás van
hátra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése