2013. augusztus 15., csütörtök

Spaghetti kagylós mártásban


Az egyik kedvenc tésztaételem a repertoáromból.
Hozzávalók: (2 személyre)
250 gramm spaghetti
kb. 300 gramm kagylóhús
3 gerezd fokhagyma
10-15 szem koktélparadicsom félbevágva
1 kisebb csokor petrezselyem felaprítva
kb. 0,5 deciliter fehérbor
olívaolaj
bors
cayenne bors
Elkészítés:
A tésztának tegyünk fel egy nagy lábosba sós vizet forrni. A lobogó vízbe tegyük bele a spaghettit és főzzük al dentére. Közben a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra, majd az olajban óvatosan pároljuk meg, figyelve hogy túlzottan meg ne barnuljon. Adjuk hozzá a kagylóhúst is (ha fagyasztottat használunk nem szükséges előtte kiolvasztani), aztán pár perc múlva öntsünk hozzá egy kevés fehérbort illetve fűszerezzük is. Főzzük a kagylókat puhára, utána adjuk hozzá a paradicsomot is és főzzük még 1-2 percig, de ügyeljünk hogy a paradicsomok egyben maradjanak. Én jelenleg sárga és koktélparadicsomot vegyesen használtam, de egy fajtából is finom lesz. Végül zárjuk le a mártás alatt a gázt, keverjük össze a tésztával majd szórjuk meg a petrezselyemmel amiből néhány levelet tegyünk félre a tálaláshoz. Ezzel el is készültünk, már csak a tálalás van hátra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése