Avagy idézzük fel a nyár emlékeit.
Hozzávalók: (2 személyre)
kb. 200 - 250 gramm száraz tojásos tagliatelle
100 gramm ricotta
kb. 200 gramm bébispenót
fél deciliter tej
3 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
Elkészítés:
Tegyünk fel a tésztának sós vizet forrni és amikor
már felforrt tegyük bele és főzzük al dentére. Én most sima és spenóttal
színezett tagliatelle keverékét használtam, de egy féléből is tökéletes lesz.
Közben bőven van időnk elkészíteni a szupergyors mártást. Tisztítsuk meg majd
szeleteljük vékonyra a fokhagymát és enyhén pirítsuk meg egy kevés olajon.
Adjuk hozzá a ricottát amit lazítsunk fel a tejjel (esetleg tejszínnel) és
fűszerezzük ízlés szerint. Pár perc múlva készen is van. Ekkor adjuk hozzá a megfőzött
tésztát és a megmosott spenótleveleket és keverjük jól össze. Tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése