2013. szeptember 2., hétfő

Ricottás-spenótos tagliatelle


Avagy idézzük fel a nyár emlékeit.
Hozzávalók: (2 személyre)
kb. 200 - 250 gramm száraz tojásos tagliatelle
100 gramm ricotta
kb. 200 gramm bébispenót
fél deciliter tej
3 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
olívaolaj
Elkészítés:
Tegyünk fel a tésztának sós vizet forrni és amikor már felforrt tegyük bele és főzzük al dentére. Én most sima és spenóttal színezett tagliatelle keverékét használtam, de egy féléből is tökéletes lesz. Közben bőven van időnk elkészíteni a szupergyors mártást. Tisztítsuk meg majd szeleteljük vékonyra a fokhagymát és enyhén pirítsuk meg egy kevés olajon. Adjuk hozzá a ricottát amit lazítsunk fel a tejjel (esetleg tejszínnel) és fűszerezzük ízlés szerint. Pár perc múlva készen is van. Ekkor adjuk hozzá a megfőzött tésztát és a megmosott spenótleveleket és keverjük jól össze. Tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése