2012. december 24., hétfő

Banánkenyér aszalt gyümölcsökkel


Könnyen elkészíthető sütemény akár az ünnepi asztalra is.
Hozzávalók:
17,5 dkg liszt
4 érett banán összenyomkodva
10 dkg cukor
12,5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
kb. 25-30 dkg aszalt gyümölcs (ha nagyobb darabok, akkor érdemes apróra vágni)
kis marék dió, apróra vágva
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük. Egy másik tálban az olvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Ezután mehet bele az összenyomkodott banán, majd az aszalt gyümölcs (bármit használhatunk, amit szeretünk - az enyémben most ananász, szilva, körte és sárgabarack volt) és a dió is. Végül adjuk hozzá a lisztes keveréket és jól keverjük össze. Sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyérformában süssük kb. 60-70 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése