Bár
a bonbonkészítés elsőre nagyon bonyolult műveletnek hangzik, ám ha beszerezzük
a megfelelő eszközöket hozzá, kis gyakorlással nagyon csinos kis desszertet
készíthetünk.
Eszközök:
szilikon
bonbonforma
1
db kicsi fejű ecset (a papírboltban beszerezhető sima ecset is tökéletes, de
ügyeljünk hogy jó minőségű legyen és ne hulljanak belőle a szálak)
habkártya
Hozzávalók:
100
g csokoládé (jelenleg tejcsoki)
2-3
maréknyi friss vagy fagyasztott szeder
1
evőkanál citromlé
méz
vagy cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Első
lépésként a csokoládét temperálni kell. Íme az én tuti módszerem (de
természetesen ha valakinek van más jól bevált metódus nyugodtan alkalmazza): A
csokit feldaraboljuk. A 2/3-át egy edényben kis lángon, nagyon odafigyelve
megolvasztjuk. Ha megolvadt levesszük a gázról, hozzáadjuk a maradék csokit, és
addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvadnak a darabok. Ezzel biztosítjuk
hogy a bonbon külseje szép fényes legyen. Ha ez megvan, fogjuk a szilikonformát
és az ecsettel kenjük ki egyenletesen. Ezután hagyjuk megkötni, egy kicsit akár
a hűtőbe is betehetjük. Ha szükségesnek érezzük ismételjük meg a műveletet.
Miközben a bonbon “külseje” szárad, elkészíthetjük a tölteléket. Ehhez a
gyümölcsöt egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet / cukrok
(én 2 kanál mézet raktam bele), majd a hozzávalókat összefőzzük és hagyjuk jól
besűrűsödni. Amit langyosra hűlt, már rakhatjuk is a félkész
“csokikapszulákba”. (Fontos hogy a töltelék ne legyen túl meleg ekkor, mert
megolvaszthatja a csokit!) Megvárjuk míg teljesen kihűl, és a maradék temperált
csokival lezárjuk a bonbonok tetejét. A felesleges csokoládét eligazgathatjuk
egy habkártyával. Amint teljesen megszilárdult, már fogyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése