Úgy gondoltam, jó ötlet lenne ezt a blogot a következő
recepttel indítani, mert ez egy nagy kedvenc nálunk. Maga a recept nagyon
egyszerű, és bár egy picikét időigényesebb, az eredmény egész mutatós, az ízek
pedig magukért beszélnek. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók: (2 adag)
- 2 szelet csirkemellfilé
- olívaolaj
- 1 kicsi chilipaprika
- fél citrom leve
- só
- bors
- bazsalikom
- kb 250 g Farfalline tészta (más aprószemű olasz tészta is jó)
- cikkekre vágott koktélparadicsom / datolyaparadicsom
- 100 g mozzarella
- kb 2 db (=szár) szárzeller
Elkészítés:
A csirke
bepácolásával kezdjük. Én szeretem ezt egy tűzálló tálban csinálni, mivel akkor
később abban meg is süthetjük a húst, így a procedúra kevesebb szennyes
edénnyel (tehát kevesebb mosogatással) jár. De
természetesen másképp is lehet, ki hogyan szokta. Szóval kezdetnek a chilit
kicsit meghengergetem, majd levágom a tetejét, és így kicsit kiütögetem a magok
egy részét. Ezt azért csinálom, hogy kevésbe legyen csípős az étel. Majd vékony
csíkokra szelem, és bedobom a tálba. A citrom levét kifacsarom, így ez is mehet
a tálba. Rakok még bele bőségesen olívaolajat, egy csipet sót és borsot, egy kis
bazsalikomot (az a legjobb, ha apróra metélt friss bazsalikomleveleket
használunk, de természetesen a szárított-morzsolt verzió is megteszi), és kész
is vagyunk a páccal. Ekkor beletesszük a csirkemelleket, majd hagyjuk pácolódni
kb. 1 óráig (erre az időre tegyük a hűtőbe). Ezután öntsük le róla a felesleges
olajat / csepegtessük le, de azért ha a fűszeres szószból marad alatta egy
kevés, az nem baj. Ezt követően tegyük 180 fokra a sütőbe és süssük meg.
A
tésztasalátához először is főzzük al dentére a tésztát, majd szűrjük és
csepegtessük le. Közben vágjuk vékony csíkokra a zellerszárat, és cikkekre a
paradicsomot. Ezután a lecsepegtetett tésztát rakjuk egy tálba, locsoljuk meg
egy kevés olívaolajjal, adjuk hozzá a zellert és a paradicsomot, majd csipkedjük
bele a mozzarellát. Én szeretem még melegen tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése