2012. február 25., szombat

Penne carbonara con piselli


Gyors, egyszerű tésztaétel, kis csavarral.
Hozzávalók: (2 nagyobb adag)
250g penne
bacon / szalonna / pancetta csíkokra vágva
100ml tejszín
1 tojás
3 nagyobb marék friss vagy fagyasztott borsó
friss mentalevél apróra vágva (opcionális)
1 marék reszelt parmezán (opcionális)
olívaolaj
bors
Elkészítés:
Tegyünk fel a tésztának vizet forrni, és amikor már forr, rakjuk bele a tésztát, és főzzük al dentére. Mielőtt elkészülne, dobjuk a vízbe a borsót is egy-két percre, hogy megfőjön, majd az egészet együtt szűrjük le. A csíkokra vágott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon. Közben egy tálban keverjük össze a tejszínt és tojást egy kis sóval és borssal. A kész tésztát és a borsót öntsük bele abba a serpenyőbe, amelyben a szalonnát pirítottuk, majd adjuk hozzá a tejszínes-tojásos keveréket, de ügyeljünk, hogy ekkor már a serpenyőt vegyük le a gázról, mert ha túlzottan megfőzzük a szószt, az elrontja az állagát. Ekkor megszórhatjuk a mentával és a parmezánnal, és már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése