2012. március 1., csütörtök

Penne csirkehússal és cukkinival


Könnyű tavaszi ihletésű étel a tavaszias napokra.
Hozzávalók: (2 adag)
2 nagyobb csirkemellfilé (kb. 300 gramm)
250 gramm olasz tészta (jelenleg penne)
1 nagyobb vagy 2 cukkini (ízlés szerint)
3-4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 szelet bacon csíkokra vágva (opcionális)
olívaolaj
bors
Elkészítés:
Főzzük a tésztát al dentére. Közben szeljük a cukkiniket minél vékonyabb karikákra, majd kevés olajon enyhén sózva pirítsuk meg őket. A csirkemellet vágjuk kockákra, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olívaolajon süssük meg. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg kevés olajon a bacont, majd adjuk hozzá a megtisztított, és apróra vágott foghagymát és a fél citrom levét (esetleg egy kevés citromhéjat is reszelhetünk bele), majd az egészet főzzük össze egy picit. Ha mindennel elkészültünk, már csak annyi a dolgunk, hogy az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése