2012. március 24., szombat

Sültcsirke zöldséglepénnyel és zöldborsmártással


A mártást már egy ideje ki szerettem volna próbálni, és mivel most kaptam egy nagyobb adag zöldborsot, így lehetőségem is nyílt rá. A zöldségeslepény mellől meg mindig is hiányoltam valami kis mártogatóst.
Hozzávalók: (2 adag)
2 szelet csirkemellfilé
olaj
2 nagyobb burgonya
2 sárgarépa
1 cukkini
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
liszt
bors
1 marék zöldbors
kb. 2,5 dl hús- vagy zöldségalaplé
1 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellfiléket enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a sütőben 180 fokon megsütjük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egy nagy tálba reszeljük őket. Belereszeljük a fokhagymagerezdeket is, majd hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, amennyitől szépen összeáll a massza. Ekkor egy magas falú serpenyőben olajat melegítünk (kb. egy ujjnyit), majd amikor már felforrósodott, egy-egy kanálnyit teszünk bele a masszából, amit a kanál segítségével kis lepényekké is formázunk. Amíg a lepények sülnek, melegítsük fel az alaplét. Közben egy edénybe tegyünk egy evőkanálnyi olajat, és szórjunk bele kb. egy maréknyi zöldborsot, és addig melegítsük, amíg a bors el nem kezd pattogni. (ezért az edényre mindenképp tegyük rá a tetejét!) Ekkor adjuk hozzá az alaplét, és főzzük össze a borssal addig, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik, majd adjuk hozzá a tejszínt is, és ha kell, egy kicsit sózzuk meg. A csirkét akár csíkokra szelve is találhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése