2012. június 28., csütörtök

Barackos-cseresznyés lepény


Mivel meglehetősen sok gyümölcs volt otthon, úgy döntöttem ideje lesz sütit sütni, és ez lett az eredmény. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
1 és 1/3 bögre liszt
1/3 bögre vaj
1 evőkanál cukor
1/4 evőkanál fahéj
1/4 evőkanál kardamom
1/4 evőkanál gyömbér
1 csipet só
kb. 4-5 evőkanál hideg víz
Gyümölcsös szószhoz:
3-4 barack kimagozva, cikkekre vágva
3 maréknyi cseresznye kimagozva
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál víz
egy csipet fahéj
egy csipet gyömbér
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, cukrot, és a fűszereket keverjük össze, majd a vajat is hozzáadva gyúrjuk morzsalékossá. Ezután kanalanként adagoljuk hozzá a vizet, amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Formázzunk belőle csinos kis gombócot, majd fóliába csomagolva, tegyük egy fél órára a hűtőbe. Ezután kicsit nyújtsuk ki, majd rakjuk egy kivajazott-kilisztezett gyümölcstortaformába, szépen egyengessük el, és 190 fokos sütőben süssük aranybarnára. Közben elkészíthetjük a gyümölcsöket. Egy lábosba kanalazzuk a baracklekvárt, a citromlét és a fűszereket, és kis lángon kicsit összefőzzük, ha túl sűrű adunk hozzá egy kis vizet is. Majd a gyümölcsöket is beleforgatjuk és még egy percig főzzük a szószt. A kész tésztát kivesszük a formából, ráöntjük a gyümölcsöket, és már végeztünk is. Már csak egy kicsit várni kell amíg kihűl, és fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése