2012. június 17., vasárnap

Csirke fűszeres almaszósszal


Gyors, egyszerű, mégsem teljesen hétköznapi.

Hozzávalók: (2 személyre)
2 szép szelet csirkemell
2 szelet füstölt sajt
 2 nagy alma
egy fél citrom leve
kevés olaj
egy evőkanálnyi vaj
egy evőkanál liszt
bors
fahéj
szegfűszeg
őrölt kardamom
ha szükséges egy kevés cukor
Elkészítés:
A csirkemellszeletetek közepébe helyezzük a sajtot, felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Eközben bőven van időnk az almaszósz elkészítésére. A szószhoz fejenként egy nagy almát számoljuk. Én jelenleg kisebbekből dolgoztam, tehát az enyémbe most 4 darab került. Hámozzuk meg őket, és kockázzuk fel. Egy kis lábosban a vajból és a lisztből készítsünk alapot a szószhoz, majd szórjuk bele az almát is. Öntsünk hozzá kb egy deciliter vizet és a citromlét. Egy kevés fahéjjal, kardamommal, és 2-3 szegfűszeggel ízesítjük. Ha szükségesnek érezzük egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. Kislángon főzzük amíg az almák egészen meg nem puhulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése