Gyors, egyszerű, mégsem teljesen hétköznapi.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 szép szelet csirkemell
2 szelet füstölt sajt
2 nagy alma
egy fél citrom leve
kevés olaj
egy evőkanálnyi vaj
egy evőkanál liszt
só
bors
fahéj
szegfűszeg
őrölt kardamom
ha szükséges egy kevés cukor
ha szükséges egy kevés cukor
A csirkemellszeletetek közepébe helyezzük a sajtot,
felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokos sütőben
megsütjük. Eközben bőven van időnk az almaszósz elkészítésére. A szószhoz
fejenként egy nagy almát számoljuk. Én jelenleg kisebbekből dolgoztam, tehát az
enyémbe most 4 darab került. Hámozzuk meg őket, és kockázzuk fel. Egy kis
lábosban a vajból és a lisztből készítsünk alapot a szószhoz, majd szórjuk bele
az almát is. Öntsünk hozzá kb egy deciliter vizet és a citromlét. Egy kevés
fahéjjal, kardamommal, és 2-3 szegfűszeggel ízesítjük. Ha szükségesnek érezzük egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. Kislángon főzzük amíg az
almák egészen meg nem puhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése