2012. június 20., szerda

Involtini


Érdemes kihasználni, hogy a spárgának még szezonja van.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 szelet hús, jelenleg csirke (de lehet borjú vagy sertés is)
2 szelet mozzarella
4 db spárga
2 szelet mortadella (opcionális)
kevés liszt
só bors
olívaolaj
fél dl bor vagy száraz vermut
Elkészítés:
Először is a spárgát készítjük elő. A fás végeit letördeljük, majd blansírozzuk, és egy kicsit félretesszük. Ezután a hússzeletek közepébe rakjuk a mortadellát, illetve a sajtot, majd végül 2-2 spárgát, úgy, hogy a végei a szeletről egy kicsit lelógjanak, és feltekerés után csinosan kilátszódjanak. Majd összegöngyöljük a húst, hústűvel összetűzzük, majd egy kevés sóval és borssal ízesített lisztbe forgatjuk. Ezek után kevés olajon egy serpenyőben megsütjük. Végül a  serpenyőben maradt olajat a borral felöntjük, kicsit összefőzzük, és ezt mártás gyanánt kínálhatjuk az involtini mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése