Érdemes kihasználni, hogy a spárgának még szezonja van.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 szelet hús, jelenleg csirke (de lehet borjú vagy
sertés is)
2 szelet mozzarella
4 db spárga
2 szelet mortadella (opcionális)
kevés liszt
só bors
olívaolaj
fél dl bor vagy száraz vermut
Elkészítés:
Először is a spárgát készítjük elő. A fás végeit
letördeljük, majd blansírozzuk, és egy kicsit félretesszük. Ezután a
hússzeletek közepébe rakjuk a mortadellát, illetve a sajtot, majd végül 2-2
spárgát, úgy, hogy a végei a szeletről egy kicsit lelógjanak, és feltekerés után
csinosan kilátszódjanak. Majd összegöngyöljük a húst, hústűvel összetűzzük,
majd egy kevés sóval és borssal ízesített lisztbe forgatjuk. Ezek után kevés
olajon egy serpenyőben megsütjük. Végül a
serpenyőben maradt olajat a borral felöntjük, kicsit összefőzzük, és ezt
mártás gyanánt kínálhatjuk az involtini mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése