Újból barack, most sütiben. Természetesen más
gyümölcsöt is lehet bele tenni, úgy is finom lesz.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
2 pohár joghurt (2 x 125 ml)
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
kb. 40-50 dkg barack, meghámozva és felszeletelve
Elkészítés:
Először is válasszuk ketté a tojásokat. A sárgájához
keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet, a sót, a sütőport és a
szódabikarbónát keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgájához és a
cukorhoz. Ezután keverjük bele a joghurtot is. A tojásfehérjéket verjük fel
kemény habbá, majd keverjük a félkész tésztához, és jól dolgozzuk össze. Ha
ezzel is kész vagyunk, akkor öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt
tepsibe, majd szórjuk a tetejére a gyümölcsöt. Végül tegyük a süteményt 180
fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Tálalás előtt
meghinthetjük a tetejét egy kevés porcukorral.
Tippek:
Azt hallottam, hogy a tojásfehérjét könnyebb úgy felverni,
ha adunk hozzá egy csipet sót is. Most kipróbáltam és nekem bevált.
Ha a barack héja nehezen jön le, megkönnyíthetjük a
dolgunkat úgy, hogy egy pár másodpercre forró vízbe tesszük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése