2012. augusztus 29., szerda

Barackos-joghurtos piskóta


Újból barack, most sütiben. Természetesen más gyümölcsöt is lehet bele tenni, úgy is finom lesz.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
 2 pohár joghurt (2 x 125 ml)
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
kb. 40-50 dkg barack, meghámozva és felszeletelve
Elkészítés:
Először is válasszuk ketté a tojásokat. A sárgájához keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgájához és a cukorhoz. Ezután keverjük bele a joghurtot is. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, majd keverjük a félkész tésztához, és jól dolgozzuk össze. Ha ezzel is kész vagyunk, akkor öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk a tetejére a gyümölcsöt. Végül tegyük a süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Tálalás előtt meghinthetjük a tetejét egy kevés porcukorral.
Tippek:
Azt hallottam, hogy a tojásfehérjét könnyebb úgy felverni, ha adunk hozzá egy csipet sót is. Most kipróbáltam és nekem bevált.
Ha a barack héja nehezen jön le, megkönnyíthetjük a dolgunkat úgy, hogy egy pár másodpercre forró vízbe tesszük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése