Jelenleg teljes mértékben gyümölcslázban égek, szóval
szívesen csempészem be őket az ebédembe. Szerintem jó kis csavart visznek az
egyszerű ételekbe is, tehát érdemes egy próbát tenni.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 szelet csirkemellfilé
4 nagyobb vagy 8-10 kicsi barack
2 evőkanál baracklekvár
egy fél citrom fele
1 dl víz
egy csipet őrölt gyömbér
só
bors
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkét enyhén sózzuk, borsozzuk, tegyük egy
tepsibe, és kevés olaj kezdjük el sütni. Ezután már csak annyi lesz vele a
dolgunk, hogy időközönként rápillantva, egyszer-kétszer megfordítva,
aranybarnára pirítsuk. Közben készítsük el a mártást. A barackokat vágjuk
ketté, majd magozzuk ki. A héjukat is lehúzhatjuk, de én ezt annyira nem
éreztem szükségesnek. Egy kis lábosba kanalazzuk bele a lekvárt és a citrom
levét, és bő 5 perc alatt gyorsan forraljuk össze. Ezek után adjunk hozzá egy
ici-pici sót, borsot és gyömbért, majd a barackokat is. Kis lángon főzzük amíg
meg nem puhul a gyümölcs, és már készen is vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése