2012. augusztus 25., szombat

Sült csirkemell barackos mártással


Jelenleg teljes mértékben gyümölcslázban égek, szóval szívesen csempészem be őket az ebédembe. Szerintem jó kis csavart visznek az egyszerű ételekbe is, tehát érdemes egy próbát tenni.

Hozzávalók: (2 személyre)
2 szelet csirkemellfilé
4 nagyobb vagy 8-10 kicsi barack
2 evőkanál baracklekvár
egy fél citrom fele
1 dl víz
egy csipet őrölt gyömbér
bors
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkét enyhén sózzuk, borsozzuk, tegyük egy tepsibe, és kevés olaj kezdjük el sütni. Ezután már csak annyi lesz vele a dolgunk, hogy időközönként rápillantva, egyszer-kétszer megfordítva, aranybarnára pirítsuk. Közben készítsük el a mártást. A barackokat vágjuk ketté, majd magozzuk ki. A héjukat is lehúzhatjuk, de én ezt annyira nem éreztem szükségesnek. Egy kis lábosba kanalazzuk bele a lekvárt és a citrom levét, és bő 5 perc alatt gyorsan forraljuk össze. Ezek után adjunk hozzá egy ici-pici sót, borsot és gyömbért, majd a barackokat is. Kis lángon főzzük amíg meg nem puhul a gyümölcs, és már készen is vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése